(recept
si oblíbilo 72 návštěvníků)
PANNA COTTA s lesními plody-velice rychlý a výborný dezert......
Potřebné ingredience
250ml smetany ke šlehání(nejlíp čerstvé)200ml mléka,80g cukru,2-2,5plátky želatiny,na zlepšení 1 van.cukr,nebo kousek lusku vanilky.........
Postup přípravy
Smetanu,mléko a cukr dáme ohřát,želatinu si nastříháme na menší kousky a dáme namočit do vody,stačí aby byla potopená v hlubokém talíří a necháme ji nabobtnat asi 10minut,jakmile smetana skoro vaří stáhneme ji ze sporáku,rukama želatinu vymačkáme a dáme ji do smetany,důkladně rozmícháme,nejlíp metličkou aby se želatina rovnoměrně spojila se smetanou,můžeme nechat chviličku vychladnout anebo lijeme hned do připravených sklenic,necháme vystydnout a potom dáme ztuhnout do lednice nebo já dávám do mrazáku,tuhnutí trvá dlouho,nekolik hodin...kdežto v mrazáku chvili.............(ale pozor,po pul hodine je třeba vyndat!
Smetana je dost sladká,takže nahoru jakmile ji chceme konzumovat si přidáme "omáčku z lesních plodu,tu si připravíme z mražených jahod,malin atd...které chvili prohřejeme v kastrůlku........
anebo můžeme použít např. čokoládovou či karamelovou polevu..
tatkto připravenou panna cottu" vám nabídnou v každe římské pizerii jako dezert po pizze :-)
no tahle domácí je vskutku lepší :-D
dobrou chuť
Smetana je dost sladká,takže nahoru jakmile ji chceme konzumovat si přidáme "omáčku z lesních plodu,tu si připravíme z mražených jahod,malin atd...které chvili prohřejeme v kastrůlku........
anebo můžeme použít např. čokoládovou či karamelovou polevu..
tatkto připravenou panna cottu" vám nabídnou v každe římské pizerii jako dezert po pizze :-)
no tahle domácí je vskutku lepší :-D
dobrou chuť
panna cotta bez ovoce a druhá s lesnimi plody,přidala jsem je hned při plnění sklenice.........
plátková želatina
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mobydick
(upraveno)
28. 6. 2014, 13:15
ELISITA
(upraveno)
7. 9. 2013, 19:39
Lucinka21CL
(upraveno)
6. 3. 2011, 8:23
měla úspěch! Díky
sharpeiaia
(upraveno)
21. 3. 2011, 18:49
@Lucinka21CL
Hnědovláska
(upraveno)
1. 3. 2011, 17:59
Prosím Vás, Renatko,který cukr používáte? 2 plátky želatiny budou stačit? Ztuhne ta smetana,když je řídká? Děkuji
sharpeiaia
(upraveno)
3. 3. 2011, 10:37
@Hnědovláska
používám většinou krystalový hnědý,potom je smetana trochu tmavší...ano ztuhne,ale trvá to docela dlouho..já to hodím na pul hodinky do mrazáku a pak do ledničky a za asi 2hodiny je to akorát....zkuste dát 2,5plátku, tři si myslím bude moc tuhé, gumové...já dávám 2 a ok akorát tedy pannu cottu" jíme z misek,do formy a pak vyklopit jsem ji nedávala,přijde mi to nepraktické,takže nevim jak by se vyklopila,v tom případe bych dala plátky 3....zkuste ji udělat a uvidíte,pokud je želatiny moc,je to gumové a chut smetany žádna,kdežto když je tuhost správná,smetana drží a krásně voní...